Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příběhy dětí - od r. 2018

Příspěvky

Jeníček

12. 2. 2018

jenicek.jpgJeník se narodil v únoru 2017 s nádherně modrými očima, které velmi záhy pozorovaly vše, co se kolem nich mihlo. Kolem druhého měsíce jsem si všimla, že mu začalo ujíždět levé očko. Z našeho okolí jsem znala případy, kdy miminka chvíli šilhají a tak jsem nebyla nijak znepokojena. O měsíc později však začalo ujíždět pravé očko, a to tak nějak “jinak”, výrazněji k vnitřnímu koutku oka.

V jeden slunečný den,při chování Jeníčka, jsem si všimla nějaké nerovnosti v očku, prostě něčeho, co jsem nedokázala přesně popsat, jen ukázat, kde zhruba jsem něco spatřila. Okamžitě jsem zavolala pediatričce a vydali jsme se k ní. Bohužel se na Jeníka jen zběžně podívala, v pološeru a poslala nás domů - s tím, ať neblázním, že je to naprosto zdravě vyvíjející se oko.

 

Magda

3. 2. 2018

img_1.jpgMajda se narodila v roce 2016 ve 33.týdnu, už tehdy v bříšku se rozhodla, že to s ní nebude jednoduché, to by přeci byla nuda. Naštěstí při svých 43 cm a 1850g se měla čile k světu. Téměř do jejího roka jsme intenzivně cvičili Vojtovu metodu, jelikož je paličatá a maličko línější, tak se motoricky nevyvíjela podle představ neurologa. V roce vše dohnala a dnes by to na ní nikdo nepoznal.

V 11.měsících jsme občas zpozorovali, že jí "ujíždí" pravé očko k vnějšímu koutku, ale bylo to opravdu minimálně, říkali jsme si, že se dětem do roka očíčka srovnávají a nebude to nic hrozného. Přesto jsem se v červenci na roční prohlídce svěřila dětské pediatričce, jestli je to v pořádku nebo bychom měli radši zajít na oční. Pediatrička neváhala a okamžitě nám napsala žádanku.

 

Teo - léčba na Slovensku

6. 1. 2018

teo4.jpgU syna ( v decembri 2017 mel 3r.) som si tak od konca leta začala všímať,že mu sem-tam zabieha očko. Dokonca som si to zo začiatku ani nevšimla ja,ale moja mama. Tak som isla v polke októbra k obvodnej pediatricke nech mi da výmenný listok na očné. Vopred ma upozornila,ze strabizmus (škúlenie/šilhání) sa v Bratislave lieči iba na Kramároch čo je pre neznalých Detská fakultná nemocnica.

 

Viktor

6. 1. 2018

img_27810.jpgKdyž jsme s manželem vybírali jméno pro našeho syna, nenapadlo nás, jak nad jeho významem budeme jednou přemýšlet... Nyní neuplyne týden, abych si znovu jeho jméno nezopakovala a neřekla si, ano, vybrali jsme správně, je to Viktor, Vítěz.