Jdi na obsah Jdi na menu
 


RAMONEK

20. 3. 2013

Pro TEBE !


Nikdy nezapomenu na den, kdy ses nám narodil. Ráno v 8.30 jsem vzbudila tatínka a namalovaná, načesaná, se sbalenou taškou stála mezi dveřma. Tatínek se na mě jen podíval a řekl mi, ať si ještě lehnu, že takhle nevypadá ženská, co má rodit. Naložili jsme do auta i Mikinu a nechali ji na vrátnici, s tím, že se jdeme jen poradit a za chviličku budeme zpátky. Sestřička mě napojila na monitor a hned ho ze mě zase sundala, otevřela dveře do čekárny a zavolala jen "Tatínku, honem pojďte". V 10.47 jsem tě držela v náruči a byla vyděšená snad ještě víc než TY. Zamilovala jsem se do tebe, byl jsi MŮJ !


Nikdy nezapomenu na den, kdy nám tě sestřička ve starém rozvrzaném kočárku odvážela na operační sál, zamával jsi nám a já málem umřela. Od té doby jsem věděla, že už nikdy nic nebude jako dřív. Netušila jsem ale, že ta hnusná nemoc, díky které jsi přišel o oko, nám ukáže úplně jinou životní cestu. Cestu, která je plná lásky, správných životních hodnot, pomoci a síly.


Nikdy nezapomenu na den, kdy jsme byli nakupovat a ty jsi seděl v nákupním košíku a za náma stála jedna "strašně důležitá" důchodkyně s utaženou trvalou. Vadilo ji, že si mneš očičko a radila mi, co mám dělat, neměla jsem sílu poslat ji přesně tam.... ale když ti řekla, že ti očičko ukradne,udělal jsi to sám. Vyndal sis oční protézku a zcela nevinně ve věku svých 2 let jsi ji řekl "NA, TADY MÁŠ" ! Asi si vzpomněla na to, že zapomněla koupit mouku, protože hrozně rychle zmizela.


Nikdy nezapomenu na nekonečně mnoho návštěv v nemocnici, kdy jsme tě drželi za ruku a ty jsi usínal pod narkozou a stejně tak pevně jsme tě drželi v náručí, když ses z ní probouzel.


Nikdy nezapomenu na dny, kdy nám jeden doktor po druhém postupně říkali... "Váš syn je zcela zdravý, vyřazujeme ho z evidence".
Ramone, změnil jsi náš život. Jsem vděčná, že právě TY jsi můj syn, děkuji ti za sílu, kterou mi denně dáváš, když ke mě ráno skočíš pod peřinu, za každou tvoji pusu, objetí a hlavně za to, že jsi to byl právě TY, kdo mi ukázal, jak je důležité nasadit boxerské rukavice a tu hru s názvem ŽIVOT si dokázat vybojovat. Vždycky tady budu pro tebe ! Moc tě miluju a přeju ti překrásné narozeniny. Tvoje maminka